در دنیای مدرن امروز تزئینات دکوراسیون در خانه مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. و این بخش از زندگی، به نوبه خود نقش به سزایی در ایجاد کار در خانه و کسب درآمد برای افراد مختلف دارد. اگر جزء افراد جویای کار در خانه هستید، می توانید روی این مسائل برای کسب درآمد در منزل بیشتر متمرکز شوید.
تزئینات یک خانه به بخش های مختلفی از ترئینات بزرگ مانند تابلو ها، مجسمه ها، وسایل چوبی تا جزئیات کوچک مانند گلدان، شمع و … تقسیم می شود. برای افرادی که می خواهند در خانه خود با حداقل میزان سرمایه اولیه، کاری برای خود دست و پا کنند و شغلی داشته باشند، بهترین راه حل پرداختن به تولید همین تزئینات است که همیشه بازار فروش خوبی نیز دارد. علاوه بر این، برخی از کارها بازار فروش گسترده تری نیز خواهند داشت. و منحصرا به تزئیات خانه ختم نمی شوند؛ بلکه بازار فروش مشترکی نیز دارند. کار شمع سازی در خانه یکی از همین کارهاست.
شمع سازی به عنوان یکی از مشاغل خانگی ایدآل، هم یکی از تزئینات مهم در منزل بوده و هم برای انواع مراسم های شادی و عزا کاربرد دارد. پس اگر به دنبال شروع یک کار در خانه به صرفه و دارای بازار فروش چند منظوره هستید، حرفه شمع سازی را جدی بگیرید. اگر به استعداد و علاقه خود به حرفه شمع سازی به عنوان کار در خانه اطمینان کامل دارید، و می خواهید این کار را به صورت حرفه ای آغاز کنید، وسیله های شمع سازی را به طور کامل تهیه کنید.
شمع انواع مختلفی دارد، که عبارت اند از:
ژله ای
یخی
دکوپاژ شده
شمع با گل خشک و …
لوازم کامل مورد نیاز برای شمع سازی در منزل عبارت اند از:
پارافین: در انواع مختلف از لحاظ جنس و شکل به رنگ سفید نیمه شفاف در بازار موجود است. انواع پارافین عبارت اند از: پارافین قالبی (ارزان ترین نوع در بازار، برای تولید شمع های ساده رنگی)، ژله ای (برای ساخت شمع در داخل ظروف شیشه ای مانند گیلاس و… مورد استفاده قرار می گیرد)، کریستالی (در انواع با کیفیت بالا و متوسط در بازار موجود است و برای ساخت شمع به شکل های دلخواه یعنی شکل هایی که با دست فرم بگیرد به کار می رود)، شنی (معمولا ذوب نمی شوند و همانگونه به صورت شنی مورد استفاده قرار می گیرد)، مایع (بیشتر برای شمع هایی که روشن نمی شود و جنبه تزئینی دارد استفاده می شود)، پولکی (یکی از شاخه های پارافین شنی است که با پارافین های ذوب شده ی دیگر ادغام شده و خاصیت ذوب شدن ندارد). در ابتدا باید انتخاب کنید که می خواهید، چه نوع شمعی بسازید، سپس نوع پارافین مورد نیازتان مشخص خواهد شد.
اسید استئارین: ماده ای بی رنگ و بی بو است. حلال رنگ بوده و برای دوام و ماندگاری شمع به آن اضافه می شود. و میزان استفاده از آن در هر شمع به توجه به میزان پارافین متغیر است.
رنگ: برای شمع سازی رنگ های مخصوص وجود دارد. (در مواردی از مداد شمعی ذوب شده نیز برای رنگ آمیزی استفاده می شود.)
قالب: در سه نوع فلزی، شیشه ای و پلاستیکی در شکل و اندازه های متفاوت در بازار موجود است. قالب های شیشه ای بهترین نوع در حرفه شمعسازی اند؛ زیرا شمع هایی که با این قالب ها ساخته شود، با کیفیت، زیبا و مشتری پسند تر هستند.
فتیله: جنس فیتیله از کتان است. و در اندازه و ضخامت های متفاوت و متنوع در بازار موجود است. و هر کدام برای شمع های خاصی به کار می رود. بنابراین برای تعیین نوع فتیله در ابتدا باید نوع شمعی که می خواهید در منزل تولید کنید، مشخص شود. انواع فتیله عبارت اند از: سیمی، قیطانی (در ساخت شمع های باریک به کار می رود) و نخی (برای شمع هایی در اندازه های بزرگ کاربرد دارد)
ظرف مخصوص: باید از جنس استیل یا آلومینیوم باشد و برای ذوب کردن، پارافین به کار می رود.
چسب کاغذی یا چیزی که با کمک آن فتیله را در انتهای ظرف ثابت نگه دارید.
میله بلند یا چوب بستنی که ابتدای فتیله را با آن ثابت نگه دارید.
براکس: برای نسوز کردن فتیله کاربرد دارد. ماندگار و دوام شمع را افزایش می دهد. (موم عسل نیز همین خاصیت را دارا است)
عطر: عطر شمع انواع مختلفی دارد، و برای ایجاد بوی خوش هنگام سوختن شمع می توانید در هنگام ساخت به آن عطر اضافه کنید.
بعد از تهیه ابزار و مواد لازم نوبت به آموزش شمع سازی می رسد. در این مسیر دو راه پیش رو دارید، هم می توانید به کلاس های شمع سازی بروید و کمی هزینه کرده و تمام فنون را بیاموزید یا با تحقیق و دست و پا شکسته کار را شروع کرده و کم کم با تمرین کردن کار شمع سازی را یاد بگیرید. البته با توجه به اینکه در نظر دارید این کار را به عنوان کار در خانه و با هدف کسب درآمد راه اندازی کنید نه تفریح و سرگرمی، بنابراین بهترین راه گذراندن دوره های تخصصی است.
و در کلام آخر چند نکته را که در شمع سازی نباید فراموش کرد:
پارافین را با حرارت ملایم و غیر مستقیم ذوب کنید، در غیر این صورت، پارافین می سوزد. برای اینکه فتیله دود نکند مدت کوتاهی آن را در آب و نمک خیس کنید و سپس اجازه دهید خشک شود. قالب نباید سوراخ باشد، چون پارافین داغ بیرون می ریزد. برای سرد کردن پارافین از یخچال فریزر استفاده نکنید، زیرا باعث ایجاد ترک و شکستگی در شمع می شود. اگر می خواهید شمع از ظرف جدا شود قبل از ریختن پارافین ظرف را چرب کنید.