راه اندازی مشاغل خانگی

در سالیان اخیر فعالیت هایی به عنوان مشاغل خانگی بوجود آمده است که آن را می توان اینگونه معرفی کرد که: اعضا یا عضوی از یک خانواده در فضای منزل، شروع به انجام و اجرای یکی از عناوین مشاغل خانگی می کند، تا بتواند علاوه بر درآمدهای جاری خود، درآمد جدیدی داشته باشد، البته بسیاری از افراد که بدین کار دست می زنند شغل دیگری برای کسب درآمد ندارند، جالب است بدانیم طبق تحقیق و پژوهش های انجام شده، امروزه یکی از پردرآمدترین کسب و کارها همین مشاغل خانگی هستند.
انجام هر کاری می توانند مزایا و معایب مخصوص خود را داشته باشد، مشاغل خانگی نیز عیوب و مزیت هایی دارید که در این مبحث سعی می کنیم برخی از آن ها را برشمریم. شما اگر یکی از مشاغل خانگی را برای کسب درآمد برای خود انتخاب کنید، ممکن است مشکلاتی چون سختی شروع کار، چگونگی فروش محصولات تولید شده داشته باشید و یا برخی افراد مشکلاتی را برای پیشرفت کار شما بوجود آورند، اما حقیقت این است که مزیت های این شغل به معایب و بدی های آن می چربد. همچنین مشاغل خانگی برتری‌هایی دارند از جمله اینکه: شما با این کار نیاز به ماندن پشت ترافیک ندارید و لازم نیست در هر شرایط آب و هوایی به بیرون از خانه بروید، آرامشی که در خانه وجود دارد در هیچ محل کاری نیست. برای گرفتن مرخصی نیاز نیست نزد چندین نفر رفته و رضایتشان را جلب کنید، در مشاغل خانگی شما قرار نیست مکانی را اجاره کرده یا بخرید و هزینه این کار خود به خود حذف می شود. شما در کنار اعضای خانواده هستید و می توان گفت یک شغل خانوادگی خواهید داشت.

آموزش راه اندازی کسب و کار از نوع کار در منزل قسمت اول
آموزش راه اندازی کسب و کار از نوع کار در منزل قسمت اول

مهمترین مطلب که حتی برای سازمان حمایت از کار و تعاون هم حائز اهمیت است و یکی از دلایل برای دادن یا عدم مجوز مشاغل خانگی می باشد، رعایت حقوق همسایگان مجاور است، به این صورت که برای رفت و آمدها و خرید و فروش مزاحمتی برای همسایگان ایجاد نکند و همه این کارها در بیرون از ساختمان انجام گردد. نباید هیچگونه آلودگی صوتی، بصری و زیست محیطی برای ساختمان و ساکنان آن داشته باشد.
یک نکته که خوب است بدانیم این است که چنانچه شما برای ایجاد یکی از مشاغل خانگی نیاز مالی دارید بانک ها به شما وامی به عنوان وام مشاغل خانگی اعطا می کنند که برای دریافت آن، باید که در سامانه سایت mashaghelkhanegi وارد شوید و فرم ها مخصوص به کار و ویژگی خود را پر کرده و ثبت نام و مشاغل مورد نظرتان را ثبت کنید. در مرحله بعد دستگاه مربوط تقاضای شما را بررسی و در صورت مطابقت مجوز صادر می گردد.
مشاغل خانگی توسط سازمان حمایت از مشاغل خانگی دسته بندی شده است، البته می توان گسترده ترین نوع را دسته صنایع‌دستی دانست، هم شامل عنوان های متفاوت و زیاد است و هم بسیاری از افراد سریعتر در این زمینه به فراگیری دانش آن پرداخته و نسبت به عنوان های کاری دیگر زودبازده ترین درآمد را دارد.
مشاغل خانگی به عناوین مختلف کاری تقسیم شده است و البته همان بخش ها مجددا از قسمت های کوچکتری تشکیل شده اند. از آنجایی که در این بحث مجمل و مفید به معرفی هرچه بیشتر و بهتر مشاغل خانگی می پردازیم، بنابراین بخش ها و قسمت ها را نیز نام می بریم.
صنایع دستی که از چاپ سنتی، پوشاک سنتی، نساجی سنتی، زیرانداز و رو اندازهای بافتنی، صنایع دستی فلزی، صنایع دستی چرمی، صنایع دستی چوبی و حصیری، صنایع دستی مستظرفه، صنایع دستی دریایی، صنایع دستی سنگی، آبگینه، صنایع سفالی، فرش های دستی و سنتی، رودوزی های سنتی و کارهای وابسته به صنایع دستی تشکیل شده اند.

آموزش راه اندازی کسب و کار از نوع کار در منزل قسمت اول
آموزش راه اندازی کسب و کار از نوع کار در منزل قسمت اول

مشاغل خانگی چاپ سنتی مانند: چاپ باتیک و چاپ قلمکار. پوشاک سنتی همانند: کلاه نمدی، پوستین دوزی، میل بافی، گیوه بافی، قلاب بافی، چاروق دوزی، چموش دوزی، طراحی و دوخت لباس، عروسک بافی.
نساجی سنتی چون: آجیده بافی، شال بافی، تور بافی، مخمل بافی، ترمه بافی، سجاده بافی، نمد بافی، شبکه دوزی، شمد بافی، عبا بافی، ماشته بافی، جاجیم بافی، چادر شب بافی، ابریشم دوزی.
زیر انداز و رو انداز بافی ها: خورجین بافی، نمد مالی، اجاق قراقی، پلاس بافی، گلیم بافی.
صنایع دستی فلزی عبارتند از: قلم زنی، حکاکی روی فلز، مشبک سازی فلزی، گرگور بافی، ملیله سازی، زیور آلات سنتی.
صنایع دستی چرمی: نقاشی روی چرم، معرق چرم، طراحی بصورت داغ روی چرم، سراجی سنتی، حکاکی روی چرم.
صنایع دستی چوبی و حصیری مثل: سوخت روی چوب، مشبک کاری، معرق کاری، حصیر بافی، بامبو بافی، کپو بافی، خراطی، مروار بافی، خاتم کاری، ساخت سازه های چوبی، پیکر تراشی چوبی.
صنایع دستی مستظرفه همانند: تذهیب، طراحی، صحافی، مینیاتورسازی، تشعیر.
صنایع دستی دریایی: نقاشی روی صدف، حکاکی روی صدف، پیکر تراشی صدف.
صنایع دستی سنگی چون: گوهر تراشی و تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی.
آبگینه: هنر ویترای و نقاشی روی شیشه.
صنایع سفالی و سرامیکی همانند: نقاشی و خطاطی روی سفال، معرق کاشی، سفال و سرامیک، کاشی هفت رنگ.
فرش های دستبافت مانند: رنگرزی گیاهی، نخ ریسی سنتی، طراحی سنتی سنتی، رنگ آمیزی نقش فرش.
رودوزی های سنتی که تشکیل شده اند از: مروارید دوزی، خامه دوزی، چهل تیکه دوزی، چشم دوزی، ملیله دوزی، سرمه دوزی، گلدوزی، پته دوزی، قلابدوزی، مخمل دوزی، نواردوزی و بسیاری از کارهای تزیینی دیگر.
کار و پیشه های وابسته به صنایع دستی: رنگرزی گیاهی و نخ ریسی.

Leave a Comment