آموزش راه اندازی کار در منزل نقاشی روی شیشه

کسب درآمد خانگی از هنر نقاشی روی شیشه
هنر از دوران کهن تا به امروز جزء جدایی ناپذیری از زندگی انسان بوده است. هنر به هفت شاخه تقسیم می شود که عبارت اند از: هنرهای تجسمی (طراحی، نقاشی ، مجسمه سازی، عکاسی و …)، هنرهای نمایشی (تئاتر و رقص)، موسیقی (در سبک های مختلف)، ادبیات (شعر، داستان)، معماری و سینما.
شاخه ای که در این مقاله مورد توجه است، از هنرهای تجسمی و اختصاصا هنر نقاشی روی شیشه یا ویترای است. قدمت نقاشی ویترای به هزار سال می رسد و مهد آن نیز اروپا است. مستندات تاریخی دقیقی از نحوه ی ورود این هنر به ایران وجود ندارد، اما آثار تاریخی فراوانی در شهر هایی مثل اصفهان، شیراز و تهران با هنر ویترای ساخته و پرداخته شده است.
با توجه به مستندات موجود این هنر در در ایران ، در دوره قاجاریه مورد توجه بیشتری قرار گرفت. اگر شما هم جز آن دسته افرادی هستید، که به دنبال کسب درآمد در منزل هستند، کافی است وسایل ویترای را تهیه کرده، کمی ذوق چاشنی آن کنید و با تکرارو تمرین به کسب درآمد از این راه برسید.
ویترای هنر نقاشی بر روی شیشه های تخت است. (نکته مهم: صرفا روی شیشه های تخت قابل اجرا نیست بلکه بر روی انواع بطری، لیوانو ظروف شیشه ای نیز کاربرد دارد.) کاربردهای زینتی و درآمد زای ویترای، اجرای آن بر روی آیینه، تزئین ظروف شیشه ای، اجرای طرح های بزرگ بر روی در و پنجره و ساخت تابلو های زیبااست.

وسیله هایی که برای شروع کار ویترای روی شیشه به آن نیاز دارید، عبارت اند از:

رنگ های ویترای: که بر دو پایه تینر و آب در بازار موجود است. افرادی که می خواهند ویترای را در منزل انجام دهند و کوره های حرارتی برای خشک کردن کار خود ندارد، باید رنگ های پایه تینر را تهیه کنند؛ که بعد از مدت زمان معینی با حرارت خورشید خشک و ثابت می شود. رنگ های اصلی شامل آبی، قرمز و زرد هستند.
بنابراین شما برای داشتن دسته رنگ کامل علاوه بر سه رنگ ذکر شده، رنگ سفید و سیاه را نیز تهیه کنید. کافی است برای ساخت رنگ های روشن، رنگ های اصلی را با رنگ سفید و برای ساخت رنگ های تیره، رنگ های اصلی را با رنگ های روشن ترکیب کنید.
خمیر دورگیر: رنگ های مهم خمیر دور گیر که در ویترای روی شیشه کاربرد فراوان دارند، طلایی، سفید و سیاه است.
پالت: سطح مناسب برای ترکیب رنگ ها.
قلمو سرگرد: در شماره های ۴، ۸ و ۰
شیشه
تینر: برای شستشوی قلمو
حلال ویترای: حتما باید با مارک رنگی که تهیه می شود، یکی باشد تا رنگ را خراب نکند.
سوزن: برای ترکاندن حباب های ایجاد شده در کار
طرح خام ویترای

برای شروع کار می توانید از طلق بدون رنگ به جای شیشه برای صرفه جویی استفاده کنید، چون پاکسازی شیشه کمی مشکل خواهد بود. اما اگر این مسئله برایتان چندان ارزش ندارد، کار خود را بر روی شیشه شروع کنید. بعد از تهیه تمامی ابزار، طرح را روی قسمت پشت شیشه بچسبانید. (نکته مهم: برای شروع کار ویترای حتما از شیشه های تخت شروع کنید تا روش کار با خمیر دور گیر و رنگ ها را کاملا فرا بگیرید.) مطمئن شوید که طرح کاملا فیکس شده باشد.

آموزش راه اندازی کار در منزل نقاشی روی شیشه
آموزش راه اندازی کار در منزل نقاشی روی شیشه

بعد از آن کار ویترای را با استفاده از خمیر دور گیر آغاز کنید. خمیر دور گیر را بر روی خطوط اصلی طرح قرار دهید. فشار دست روی تیوپ خمیر دور گیر باید به گونه ای باشد که خمیر یک دست و نازک از تیوپ خارج شود. مواظب باشید در میانه کار فشار دست را کم یا زیاد نکنید. بعد از تکرار و تمرین میزان فشار دست را متوجه خواهید شد. دور تا دور طرح را با خمیر دور گیر پر کنید.
با توجه به طرحی که انتخاب کرده اید، میزان دورگیری متغیر خواهد بود. بعد از اینکه کار دورگیری را به اتمام رساندید، طرح را از شیشه جدا کنید و بگذارید خمیر دور گیر خشک شود. (نکته مهم: شیشه را تکان نداده یا خم نکنید، چرا که خمیر دورگیر روان است و جا به جا می شود). بعد از خشک شدن خمیر دورگیر، که معمولا چند ساعت می کشد. نوبت به رنگ آمیزی می رسد. همانطور که در بالا قسمت رنگ ها ذکر شد، می توانید جاهایی که نیاز است از ترکیب رنگ یا از یک رنگ اصلی برای رنگ آمیزی استفاده کنید.
هنگام رنگ آمیزی یک سوزن کنار دست خود داشته باشید، تا حباب های ایجاد شده در نقاشی تان را فورا بترکانید. برای رقیق کردن رنگ نیز از حلال استفاده کنید. بعد از رنگ آمیزی باز هم به نقاشی زمان دهید تا کاملا خشک شود، و باز هم از تکان دادن، نقاشی اجتناب کنید.
خوبی نقاشی و کار ویترای این است که فاسد یا خراب شدنی نیست. پس شما می توانید، کار خود را آماده کرده و به عنوان نمونه کار به عرصه نمایش بگذارید و جلب مشتری کنید. برای کسب درآمد از این راه به مدرک آکادمیک یا مغازه احتیاج ندارید. مغازه شما می تواند یک گوشی هوشمند و یک کانال یا پیج تبلیغاتی باشد. پس همین الان با انرژی دست به کار شوید.

Leave a Comment